Sağlık-Sen Promosyon Sözleşmelerinin Güncellenmesi İçin Mücadelesini Sürdürüyor
29 Nisan 2024, Pazartesi

Sağlık-Sen, ekonomik koşullardan dolayı güncelliğini yitiren banka promosyon sözleşmelerinin revize edilmesi için hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Kamu Denetçiliği Kurumu’na yazılı başvuruda bulundu. Konu ayrıca Sağlık Bakanlığı KİK Toplantısı’nda da gündeme getirilecek.

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüklerinin yaptığı banka promosyon sözleşmelerinin revize edilmesi için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

Promosyonların Günümüz Koşullarına Uygun Hale Getirilmesi İstendi

Promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kamu Denetçiliği Kurumu’na yazılı başvuruda bulunan Sağlık-Sen, sözleşmelerin revize edilerek günümüz ekonomik koşullarına uygun hale getirilmesini talep etti. 

Sağlık Bakanlığı’ndan promosyon tutarlarının artırılması, aksi halde sözleşmelerin feshedilerek yeni sözleşme yapılması istenirken, Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan daha önce farklı kurumlar için verdiği “promosyon sözleşmeleri yenilenmeli” tavsiye kararının Sağlık Bakanlığı için de verilmesi talep edildi. 

Konu KİK Toplantısında Gündeme Getirilecek

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ile yapılacak Kurum İdari Kurul Toplantısı’nda da konuyu gündeme getirerek, talebini bir kez daha yineleyecek. 

Şubeler Aracılığıyla Rektörlüklere Başvuru Yaptı

Sağlık-Sen üniversite hastanelerinde de banka promosyon sözleşmelerinin yenilenmesi için şubeler aracılığıyla rektörlüklere başvuru yaptı. Promosyon sözleşmelerinin revize edilmesi için bankalarla üniversite yönetiminin görüşmesi istendi. 

Öte yandan üniversitelerdeki banka promosyon sözleşmelerinin revize edilmesi yönünde tavsiye kararı talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na da yazı gönderildi. 

PAYLAŞ :