Sosyal Hizmetler Çalıştayının Üçüncüsü Gerçekleştirildi
25 Mart 2022, Cuma

Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Sosyal Hizmetler Çalıştayları serisinin üçüncüsünde, kadın hizmetleri alanında yapılan çalışmalar ve hizmet sunumu sırasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Memur-Sen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Ankara 4 Nolu Şube Başkanımız Eyüp Medet, akademisyenler ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Çalıştayın moderatörlüğünü Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Başkanı Dr. Özcan Kars yaptı.

“Sosyal Hizmet Çalışanları Devletin Şefkat Yüzüdür”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görevli sosyal hizmet çalışanlarının dezavantajlı vatandaşlar için devletin şefkat yüzü olduğunu dile getiren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, devletin  vatandaşlar için daha nitelikli hizmet üretmesi ve bu hizmetleri üreten çalışanların da daha iyi şartlarda görev yapmasını amaçladıklarını söyledi. Bu amaç doğrultusunda çalıştaylara büyük önem verdiklerini belirten Doğan, çalıştaylarda sorunlara çözüm önerileri ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu çalıştayda ele alınan kadın hizmetleri konusunun her yönüyle hassas bir konu olduğunu belirten Doğan, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de kadın konukevleri ve ŞÖNİM’lerde çalışan personelin de sosyal hizmet tazminatından yararlanmasını ve tazminatın yüzde yüz artırılmasını sağladıklarını hatırlattı.

Ankara 4 Nolu Şube Başkanınız Medet: Çalıştay Raporlarını Yetkililerle Paylaşacağız

Ankara 4 Nolu Şube Başkanımız Eyüp Medet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görevli çalışanların yaşadıkları sorunların görüşüldüğü ve çözüm önerilerinin ortaya atıldığı çalıştaylar serisi gerçekleştirdiklerini anlattı.

Medet, “Çalıştaylarda elde edilecek bilgiler hazırlanacak bir rapor ile Bakanlığımızın karar alıcı mercilerine sunulacaktır. Ayrıca buralardan çıkacak sorunlar KİK toplantısında ve toplu sözleşmede tekrar gündeme getirilecektir” diye konuştu.




PAYLAŞ :