“SÖZLEŞMELİ İSTİHDAM TÜRÜNDEN VAZGEÇİLMELİ”
19 Ocak 2020, Pazar

Kamuda her kurumun farklı bir sözleşmelilik modeli benimsediğine dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bugün birden fazla sözleşmeli modeli bulunuyor. Devletin çalışma esası kadrolu istihdam olmalıdır” diye konuştu.

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi tarafından İl Divan toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Genel Başkan Semih Durmuş, teşkilat mensuplarının sorularını cevapladı. Durmuş, sözleşmeli istihdam sorununa vurgu yaparak, “Biz 4/B’li ve sözleşmeli istihdam türüne karşıyız. Kamuda aynı işi yapan insanlar arasında sosyal ve ekonomik olarak birçok farklılık söz konusu. Bunun sürdürülebilir ve kabul edilebilir olmadığını her fırsatta dile getiriyoruz. İnsanları mağdur eden, eşi ve işi arasında bırakan istihdam türü asla kabul edilemez. Kamuda istihdam modeli olarak kadrolu istihdam türünün esas olması gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Birçok Sorunu Gündeme Getirdik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Memur-Sen heyetinin yaptığı toplantıya değinen Durmuş, sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini dile getirdi. Sözleşmeli istihdamdan 3600 Ek göstergeye kadar birçok sorunun gündeme getirildiğini belirten Durmuş, “Hem konfederasyon hem de sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak taleplerimizi sunduk. Birçok sorun masaya geldi. Bizde sahanın sorunlarını, sahanın sorunlardan nasıl mağdur olduğunu Cumhurbaşkanımıza ilettik. Sorunlar tarihin tozlu sayfalarına karışıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Demirci: Sokak Sendikacılığı Yapmadık

Sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak gördüklerini belirten Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, “Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi olarak Türkiye’nin en başarılı şubelerinden biri olduk. Bizler sokak sendikacılığı yerine hak arama mücadelemizde eğilmeden, milli ve manevi değerlere bağlılığımız, vicdanı ve etik hizmet anlayışımızla bu günlere gelmeyi başardık” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Abdülaziz Aslan’ın yanı sıra Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

PAYLAŞ :