Durmuş: 15 Temmuz Direnişi, Çanakkale Destanı Gibi Anlatılacak
20 Mart 2017, Pazartesi

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, 15 Temmuz darbesine, milletimizin kefenini giyerek karşı çıktığını, bedeli ne olursa olsun ödemeye hazır olduğunu söyledi. Durmuş, yüz yıllardır darbe kıramamış bu milletin evlatları olarak ilk defa bir darbenin kırıldığını belirterek, “Bizler bugün Çanakkale zaferini gerçekleştirenleri nasıl saygı ile yad ediyorsak. gelecek kuşaklar da bugünküleri saygı ile yad edecektir.” Şeklinde konuştu.

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan Ankara 2 ve 6 No’lu Şubelerimizin İl Divan Toplantısına katıldı. Buradaki konuşmasında, 1923’den bu güne 93 yılda 65 hükümet kurulduğunu söyleyen Durmuş, olması gerekenin 19 hükümet olduğunu söyledi. 1789’da ilk hükümetini kuran ABD’nin 227 yıllık geçmişinde 58. Hükümetin işbaşında olduğunu belirten Durmuş, dünyanın en büyüğü olan ABD ekonomisinin 14 trilyon dolar olduğunu, bunun anlamının da istikrarın büyümeyi sağladığı olduğunu kaydetti. 
Kalıcı istikrarı sağlayan sistemleri depreme dayanıklı eve benzeten Durmuş, Cumhurbaşkanlığı sisteminin, ülkeyi krizlere dayanıklı hale getirmek olduğunu, 99 depreminde evlerin, Sezer’in fırlattığı Anayasa ile de ülkenin başımıza yıkıldığını ifade etti.

Birilerinin ‘Memur-Sen ne yaptı’ dediğini söyleyen Durmuş, “Bizler olmasak bugün bir memur aldığından % 30 daha az ücret alacaktı. Maaş promosyonunu alamayacaktı. Aylık maaşı 2300 TL değil, 1610 TL olacaktı. Emekli maaşını 2 bin TL değil, 1400 TL olarak alacaktı. Emeklilik tazminatını 25 yıl çalışan 60 bin TL değil, 42 bin TL alacaktı. Sağlık çalışanları olarak her gün 9 saat olarak çalışacaktık. Ek ödemeleri ayın 15’inde maaşla birlikte alamayacaktık. Nöbet ücretlerini % 50 daha az alıyor olacaktık.” Şeklinde konuştu.

Konuşmasında döner sermaye adaletsizliğine de dikkat çeken Durmuş, “Bu adaletsizliği sağır sultan bile duymuş. Herkes konuşuyor, adaletsizlikten bahsediyor, ancak değiştirmiyor. Bu kadar mantıksızlığı içerisinde barındıran sistemin halen değişmemesi anlaşılır gibi değil” dedi.

İl Divan Toplantısı’nda Ankara 2 Şube Başkanı Erdal Bolatçı, 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay da birer konuşma yaptı. TBMM İdare Amiri, AK Parti Ankara Milletvekili ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun da katılarak konuşma yaptığı divan toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu da Cumhurbaşkanlığı Sistemi üzerine konferans verdi.

PAYLAŞ :