Şubemizin 2017 Yılı İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi.
20 Şubat 2017, Pazartesi

Şubemizin 2017 yılı İl Divan Toplantısı Ayaş Prestij Termal Otel ‘de Teşkilattan Sorumlu Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Kemal ÇIRAK, Şube Başkanımız Sayın İbrahim ŞAHİN ile Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu Üyeleri ve İşyeri Sendika Temsilcilerimizin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 Açılış konuşmasını Şube Başkanımız Sayın İbrahim ŞAHİN yaptı. 15 Temmuz darbesine karşı verilen destansı mücadelenin referandum sürecinde de devam edeceğini söyleyen Şahin, “15 Temmuz’da darbeye karşı çıktık. Tüm teşkilatımız ile birlik olup, canımızı ortaya koyduk. Darbenin hedefindeki ülkemizi ve irademizi sahiplendik, dedi ve ekledi. Referandum sürecinin ülkemiz ve milletimiz için çok önemli olduğunu ve bunun bazı kesimlerin anlattığı gibi rejim değişikliği olmadığını, sistem değişikliği olduğunu ifade etti.

Sözlerine, Sosyal Politikaların geniş bir kavram olduğundan bahsederek, devam eden Şahin, Bakanlığın çalışmalarının ve faaliyetlerinin buna göre değerlendirilmesi gerektiğini, bununla birlikte personelimizin meşakkatli ve yoğun bir şekilde çalıştığını, dezavantajlı gruplara hizmet verdiğini de belirterek, Adli Tıp’ta ve Bakanlığımızda çalışanların da yıpranma payından faydalanmasını gerektiğinin de altını çizdi.

Sonrasında söz alan Sayın Genel Başkan Yardımcımız Kemal ÇIRAK ise, Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde gerçekleştirilen terör eylemini lanetledi ve “Türkiye’nin kendisine gelmesi, büyümesi ve hedeflerine ulaşması için atacağı her kritik adımda terör belasını başımıza sardıklarını belirterek, saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diledi. Ülkemiz ve milletimiz birlik ve beraberliği sayesinde terör belasını da yenecektir” dedi ve ekledi, referandumda ‘evet’ demek için çok sebebimiz olduğunu, bu sebeplerimizi ve referandumun içeriğini herkese anlatmamız gerektiğini vurguladı, referandum süreci ve sendikal konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Çırak, “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşmaları ile 81 ilde sahaya ineceğimizi hatırlattı, Bu yıl yapılacak toplu sözleşmelerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek sonuçlar almak için çalışacaklarını kaydetti.

Katılım sağlayan diğer yöneticilerimiz ve işyeri sendika temsilcilerimizin de söz aldığı, çözüm önerilerinin dile getirildiği söz konusu toplantıda, 2016 yılının detaylı bir değerlendirilmesi yapılarak,  Şubemizin 2017 yılı hedefleri ve toplu sözleşme talepleri de masaya yatırıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :