Çerçeve Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı
22 Ekim 2016, Cumartesi

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte (çerçeve yönetmelik) Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik yayınlandı. 


Çerçeve yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, görevde yükselme ve unvan değişikliği için yazılı sınava ek olarak sözlü sınav şartı getirildi. Sözlü sınava girebilmek için gerekli olan başarı puanı ise, 60’a indirildi. Sınavda başarılı olmanın kriteri ise yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması olarak belirlendi.


Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklik ise, unvan değişikliği sınavlarında ‘yazılı’ şartının kaldırılması oldu. Yazılı sınava ek olarak sözlü sınav da yapılacak. Ayrıca, unvan değişikliği sınavı için belirli süre çalışma şartı da kaldırıldı. 


Yapılan değişiklikle, kurumlara kendi yönetmeliklerini çerçeve yönetmeliğe uygun hale getirmeleri için 6 ay süre verildi. Bu değişiklikler, Devlet Personel Başkanlığı’nın onayı alındıktan sonra yapılacak. Değişiklikler yapılmadan önce yapılan sınavlarda, eski yönetmelik hükümleri geçerli olacak. Kurumlar, yönetmeliklerini değiştirene kadar, değişmeyen hususlarda kendi yönetmeliklerine göre, değişen hususlarda ise çerçeve yönetmelik esaslarına göre hareket edecek.

PAYLAŞ :