Memiş: Büyük Türkiye Olmanın Bedelini Ödetmeye Çalışıyorlar
09 Ekim 2016, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, ülkemizde yaşanan sıkıntıların ve küresel güçlerin ülkemize yönelik saldırılarının, Büyük Türkiye olmamızın bedeli olduğunu söyledi. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesinden rahatsız olanların boş durmadığını söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Büyük olmanın bedeli var, bu bedeli dün olduğu gibi bugün de ödüyoruz” şeklinde konuştu. 

Genel Başkanımız Memiş, Düzce ve Sakarya şubelerimizin düzenlediği İl Divan Toplantılarına katıldı, bazı ziyaretlerde bulundu.

BÜYÜK OLMANIN BEDELİNİ ÖDETMEK İSTİYORLAR
İl Divan toplantılarında konuşan Memiş, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Büyük Türkiye ideali için Sağlık-Sen’in 250 bine yakın üyesiyle çalıştığını söyledi. Memiş, “Yaşananlar ve yaşadıklarımız Büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin, dünyada söz sahibi Türkiye’nin doğum sancılarıdır. Az gelişmişlikten orta gelişmişliğe, orta gelişmişlikten yüksek gelişmişliğe geçişin küresel güçlerde, emperyalist ülkelerde verdiği rahatsızlığın, tedirginliğin sancılarıdır. Büyük olmanın bedeli var, bu bedeli dün oluğu gibi bugün de ödüyoruz.” dedi.

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
BM’de 5 ülkenin tüm dünyanın iradesini ipotek altına aldığını söyleyen Genel Başkanımız Memiş, “Ülkemize yönelik operasyonları yapan üst akıl tek bir merkez değil, çok boyutlu ve çok ayaklı bir şer odağıdır. Bugün üst akıl denilen gücü rahmetli Erbakan Hocamız, 1990’larda ezen güç olarak nitelemiş ve Müslümanları uyarmıştır. Merhum Hocamız Erbakan’a göre,  ezen gücün kalbini dünya siyonizmi, beynini ise haçlı zihniyeti oluşturmaktadır. Ülkemiz; Cumhurbaşkanımız Erdoğan İsrail’e One Minute dediği için, dünyadaki zulmü izlemekle yetinen BM ve BM içinde 5’li çeteyi oluşturan küresel güçlere “Dünya beşten büyüktür” şeklinde haykırdığı için, AB’ye insan hakları noktasında “Çifte standart uyguluyorsunuz” dediği için hedeftedir. Mevcut yönetim, ülkemizin uluslararası menfaatlerini koruduğu için, küresel kapitalizme teslim olmadığı için Türkiye hedeftedir. Biz de bu 5’li çeteye dur demeye devam edeceğiz. Dünyada mazlumların savunucusu olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

SENDİKAL ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK, DURUŞUYLA EMSAL SENDİKAYIZ
15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ilk refleksi göstererek sokaklara indiklerini söyleyen Memiş, “27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, 27 Mayıs Gezi kalkışması, 17-25 Aralık ve 6-8 Ekim terör kalkışması barikatlarını bedeller ödeye ödeye aşan milletimiz 15 Temmuz kanlı darbesini, yazdığı destanla çöplüğe gönderdi. Peygamber Ocağı ordumuzun içinde paralel fitne ocağı oluşturmuşlar. 15 Temmuz Türkiye’nin bekasına, geleceğine yönelik ihanetin adıdır. Hainlerin hesabı millet iradesinden, milleti güçlü direncinden döndü. Darbecilerin silahları bumerang etkisiyle kendilerini vurdu, yok oldular. Öldürmeyen mikrop bünyeyi sağlamlaştırır. Türkiye bugün 15 Temmuz’dan daha güçlü, daha birlik ve beraberlik içindedir. Teşkilatımızla meydanlarda bu birlikteliğe canımızı hiçe sayarak fedakârlıklarda bulunmuştur. Sendikal çalışmalarımızla örnek olurken, duruşumuzla emsal bir sendika olduğumuzu böylelikle ilan etmiş olduk.” dedi.
Düzce ve Sakarya şubelerimiz tarafından düzenlenen il divan toplantılarına Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Aziz Aslan da katıldı.

Genel Başkanımız ayrıca Düzce programı kapsamında, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı, ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanlarını ziyaret etti. 

Genel Başkanımız ayrıca, Düzce ve Sakarya’da düzenlenen sağlık yöneticileri ve temsilcilerimizle sorunların tartışıldığı, çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantılara da katıldı.

 

 

PAYLAŞ :