Kamuoyuna Duyuru!
20 Ağustos 2016, Cumartesi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Yetkili Sendikası Sağlık-Sen, büyük dava ve fikir adamı Merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulan Memur-Sen Konfederasyonunun ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlık Sen, kamusal ve sektörel düzeyde geniş bir yelpazede sinsice yapılanmış olan FETÖ/PDY ile yürütülen kararlı mücadelenin en güçlü paydaşıdır. Aynı zamanda bu mücadeleyi hedefinden saptıracak, ortamı bulandırarak teröristlere alan kazandıracak her türlü girişimin de karşısındadır. Sağlık Sen, milli iradeyi hakim kılmada ve milletin seçtiği iktidara karşı gerçekleştirilen, 27 Nisan Muhtırası, Gezi Olayları, 17-25 Aralık Hukuk Darbe Girişimi ve 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı mücadelede, genel merkez yöneticilerinden, temsilcilerine kadar bütün teşkilatıyla sapasağlam bir duruş sergilemiştir. Sağlık-Sen, genel merkez yöneticilerinden şube başkanlarına ve temsilcilerine kadar eylem ve söylem birliğini tesis edebilmiş, hiç kimsenin en ufak bir kırılma ve ikircikli tutum göremeyeceği ender bir sendikadır. FETÖ teröristlerinin 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize, cumhuriyetimize ve milli irademize yönelik menfur kalkışmasına karşı Sağlık-Sen kadroları, yurt genelinde darbe teşebbüsünün ilk anından itibaren canını ortaya koymuş, şehitler vermiş, milletiyle birlikte, meydanların da vatanın da tek sahibinin millet olduğu gerçeğini, dost-düşman bütün dünyaya göstermiştir.

Üye kitlemiz içinde farklı siyasal eğilimlerdeki sağlık ve sosyal hizmet çalışanları bulunmasına rağmen, vatanın ve milletin geleceği mevzu olduğunda bütün üyelerimizin yürekleri ortak çarpmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerindeki Sağlık-Sen farkını bütün Türkiye hissetmiştir. Hal böyle iken, Sendika içi mücadeleyi ve muhalefeti demokratik yollardan sürdürme erdeminden aciz çevrelerin, herkesin vatanın bekası kaygısı içine düştüğü şu kritik mücadele dönemini, ucuz hesaplarına alet etmeye kalkması utanç vericidir. Bu teşkilatın güvenini kazanarak geçmişte yönetim kademelerinde yer almış kişiler, iftira kabilindeki paylaşımları ile bütün Sağlık-Sen teşkilatına saygısızlık etmiş, ikbal hevesine yenik düşerek, izzetlerini ayaklar altına almıştır. Sağlık-Sen olarak, bazı çevrelerin FETÖ unsurlarının Sağlık-Sen teşkilatları içinde de yapılandığı şeklinde sosyal medya üzerinden yaymaya çalıştığı mesnetsiz iddiaları da bu kapsamda değerlendirmekteyiz. Sağlık-Sen’in en zor dönemlerden bugüne cesurca ifade ettiği ilkelerini, mücadele azmini, ne hain FETÖ yapısının, ne de çıkar odaklı itibar suikastçılarının sarsması mümkün değildir. Bu iddiamızın hilafında tespit edilen en ufak bir eksen kayması, kişisel eylem ve tavır görüldüğünü söyleyen varsa, iddiasını mertçe çıkıp, delilleri ile ortaya koymalı ya da Sağlık-Sen teşkilatından özür dilemelidir. Aksi halde “müfteri” ve “ikbal müptezeli” olarak anılmaktan kendisini kurtaramayacaktır.

Bununla birlikte; hâlihazırda kamu görevlileri için OHAL kapsamındaki KHK’lara göre işlem tesis edilmekte, gerektiğinde açığa almalar yapılmakta ve soruşturmalar yürütülmektedir. Aynı şekilde yönetim kademelerimiz dahil tüm üyelerimiz için de söz konusu süreç, yetkili makamlarca resmi prosedürlere göre yapılmış ve yapılmaktadır.

Sendikamıza karşı haince fikirde olan bir takım güruhun, gece-gündüz demeden davasına hizmet eden ve her geçen gün sendikamızın gücüne güç katan tertemiz teşkilatımızın asil kadrolarını kirletme çabalarına asla seyirci kalınmayacaktır. Bu bağlamda teşkilatımıza yönelik iftiralara karşı hukuki girişimler başlatılmış olup bu sürecin sonuna kadar da takipçisi olunacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

PAYLAŞ :